Rubina Brut Rosè

RUBINA BRUT

ROSÈ

AGRONOMIC CHARACTERISTICS

Grape varieties: Barbera
Exposure: West
Altitude: 250/300 mt
Soil type: Calcareous clay soils
Plants density: 6000 viti/Ha
Training system: Guyot
Yield per hectare: 80 q.li
Harvest time: September
Average age of vines: 9 / 30 years

ENOLOGICAL CHARACTERISTICS

Classification: Spumante Brut Rosè
Bottles produced: 6.000
Harvesting: Hand-picked with selection of grapes
Fermentation temperature: 17° C
Fermentation period: 20 days
Aging: 6 months sur lie with bâtonnage in stainless steel tank
Second fermentation: Charmat method (long)
Alcohol content: 12 % Vol.

ORGANOLEPTIC CHARACTERISTICS

Colour: Colore rosa tenue con riflessi brillanti.

Palate: Sensazione asciutta ed elegante, di grande equilibrio e morbidezza, con intensi aromi fruttati nel lungo finale.

Nose: Sentori di ribes intensi e fragranti.

Serving temperature: 6-8° C.

Food pairing: Vino da aperitivo strutturato, anche da tutto pasto. Ottimo con antipasti di salume e carni non troppo elaborate.

en_GBEnglish (UK)
it_ITItaliano en_GBEnglish (UK)