Callas,
the divine harmony that endures the test of time

Both Nabucco and Callas are a tribute to the lyrical tradition of Parma, whose Teatro Regio was the stage of the performances of the great Maria Callas. We have named this Malvasia di Candia after her, for the similarities they share: a pure expression and at the same same complex and with character, like the unmistakable voice of the Divine.

Callas exudes a wide array e aromassuch as violets and hawthorna a strong and defined personality, which remains impressed thanks to a wide range of aromas and a fresh and harmonious sip: the precise identity of Callas stands out even several years after the harvest.

vineyards

Calcareous clay soils - East Exposure - 230/300 mts Altitude

22 vintages
for a unique wine
since 1999

La Malvasia di Candia, selezionata e raccolta a mano, fermenta a 18° per circa 20 giorni, poi vinifica in parte in anfora con macerazione sulle bucce per 6 mesi e in parte in acciaio con bâtonnage, prima di arrivare sul mercato.

vineyards

Calcareous clay soils - East Exposure - 230/300 mts Altitude

22 vintages
per un vino unico dal 1999

The hand-selected and hand-harvested Malvasia di Candia ferments at 18° for about 20 days partly in amphora with maceration on the skins for 6 months and partly in steel with bâtonnage before reaching the market.

tasting notes

E

sight

Deep straw yellow color with golden hues

E

nose

Broad and intense, on citrus and mineral notes

E

Palate

Excellent structure, soft and balanced on the palate with intense and well expressed aroma

Food pairing

lt pairs well with aged prosciutto and Zibello Culatello. Excellent with fish and shellfish of intense flavor, foie gras and full-fat cheeses or blue cheeses.

Serving temperature

8 – 10° C

tasting notes

E

sight

Deep straw yellow color with golden hues

E

nose

Broad and intense, on citrus and mineral notes

E

Palate

Excellent structure, soft and balanced on the palate with intense and well expressed aroma

Food pairing

lt pairs well with aged prosciutto and Zibello Culatello. Excellent with fish and shellfish of intense flavor, foie gras and full-fat cheeses or blue cheeses.

Serving temperature

8 -10° C

 

[…] Tra questi il Callas ’20 è senza dubbio il più autentico e sincero: segnato da note di frutto bianco ed erbe aromatiche, ha palato secco e di ottima persistenza. Tre Bicchieri.

Succosa e leggiadra la Barbera dei Colli di Parma ’19 con i suoi sentori di lampone; la bocca ha ritmo grazie a un tannino delicato e a un’acidità che regala solo freschezza.

 

Gambero Rosso 2022

Non delude mai le aspettative: ineccepibile nei sentori di fiori bianchi e agrumi, in bocca è ricco e succoso, con un’importante spalla acida che promette grande longevità e una spiccata mineralità che ravviva il finale. Molto convincente.

 

Slow Wine 2020

Luminoso giallo dai riverberi verdi. Netta l’impronta vegetale che ricorda la foglia del pomodoro, tocchi agrumati e trifoglio. Lineare e di impatto acidulo che richiama al palato la mela granny, corredato da una certa morbidezza – 5 ACINI

 

Emilia Romagna da bere e da mangiare 2019/2020

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